Santa Linya

… er det ”hotteste” sportklatrefeltet denne våren. Det gjorde at jeg fikk lyst til å reise dit. Så i denne vinterferien gikk flyet til Barcelona. Santa Linya ligger 2 timers kjøring nord for Barcelona, 20 minutter fra byen Balaguer. I Balaguer tok jeg og Ole Morten inn på Hostel d’Urgell. Matbutikkene var like utenfor døren og kalk kunne du kjøpe 200 meter unna. Alt lå til rett for en bra tur.

Å finne selve klatrefeltet er litt kjipt, så hvis noen blir fristet av en tur nedover kan jeg gi en bra veibeskrivelse. Klatrefeltet Santa Linya er ikke så veldig stort, men hovedveggen Cova Gran er imponerende. En gigantisk hule (i følge norsk standard). Den er cirka 40 meter høy og 100 meter bred, og har cirka 50 meter overheng. Klatringen er svært variert selv om det bare er to typer klatring, bratt og sinnsykt bratt. Dessverre er det bare noen få ruter som ligger under 8-er tallet, men til gjengjeld er det masse ruter fra 9- og opp . Det er likevel mulig å ta en tur nedover selv om du ikke er en stødig 8-er klatrer. Terradets, Siurana og Rodellar ligger alle mindre enn en times kjøring unna. Alle tilbyr klatring i verdensklasse på alle vanskelighetsgrader.

Santa LinyaSanta Linya

Bratt og sinnsykt brattBratt og sinnsykt bratt

Det er ikke bare mange fine ruter i Santa Linya, men også mange hyggelige og gode klatrere. I vår gikk Magnus Midtbø 9a+ (ballehard på norsk) her. Chris Sharma har holdt til her i hele vår, men han dro plutselig til Tromsø i stedet. Dani Andrada stilte likevel opp med en stor gjeng spanske 8b (9 blank) og 8c (9+) klatrere. Frankrike, Italia, Polen, England og USA var også representert. Jeg ble godt kjent med amerikanerne Chris og Future, som var på roadtrip i Sør-Europa. De skulle klatre helt til i midten av mai. Urettferdig !!

Daila Ojeda på Rollito SharmaDaila Ojeda på Rollito Sharma

I Santa Linya hadde vi bare seks klatredager, men sliten ble i hvertfall jeg som klatret mest. Hadde et lite mål om å prøve å gå en 8c, men det ble litt for kort tid. Likevel er alle flyttene på Rollito Sharma extention (8c-en min) på plass, så neste gang er det 8c som hovedrett. Fikk likevel gått mange harde og fine ruter. De første dagene ble noen 7b+er besteget onsight og flyttene på 8c-en øvd inn. De siste dagene gikk jeg fire 8b-er. Tre av 8b-ene ble gått i løpet av to dager.

Spania var som alltid en suksess. Mange fine ruter og positive opplevelser. Har lyst til å dra tilbake i vår eller høst, kanskje du er interessert i å være med?

Nå går turen til Fontainebleau for min del. Mer blod, svette og tårer står på menyen. Ny åstedsrapport kommer om cirka en uke…

Eirik B. Olsen

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer