Klippe- og fjellklatring rundt Tromsø

Klatrere i Tromsø liker å mene at vi har de fineste mulighetene i hele landet. Buldring, klippeklatring, isklatring, alpinklatring, storveggklatring, tinderangling, godværsklatring og uværsklatring, sommerklatring og vinterklatring, klatring i høyfjellet og i havgapet - uansett legning ligger det en hel geologi av tilbud innenfor kommunegrensene. Mulighetene skal ikke stoppe en klatrer, men mye må utforskes på egen hånd. Det finnes ingen samlet oversikt over alt som er klatret i området, men det beste for sommerføre og et utvalg vinterperler er presentert i klatreføreren for Kvaløya:

"Kvaløya - Selected Climbs".  Er dessverre utsolgt. Det jobbes med å få laget en oppdatert klatrefører.

"The Lyngen Alps": I 2013 fikk vi også en utmerket fører til alpin vinterklatring og skikjøring i Lyngsalpene, i Sjur Nesheim og Eivind Smelands bok.

Her på disse sidene har vi litt mer informasjon om noen av de samme områdene og om en og annen juvel i tillegg.  På følgende sider finner du både omtaler og en del rutebeskrivelser:

Utenom dette finnes det ingen systematisert informasjon om annen isklatring og  vinterklatring. Noen ruter er beskrevet i litteraturen, men de fleste av alle de vinterlige linjene - på øyene, fastlandet innenfor byen, i Lyngen og over resten av fylket - er bare beskrevet i minnet til dem som gikk dem. Men du ser dem like godt selv, så vi sier kort og godt: God tur!

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer