Brattkort og Topptaukort

Brattkortprøve hos Tromsø klatreklubb

Vi flytter ut av Tennishallen og all aktivitet vil fra nå av foregå i Tromsø Klatresenter. All informasjon om brattkorttester framover kommer på tromsoklatresenter.no

Brattkortordningen

Brattkortordningen er et nasjonalt sikkerhetssertifiseringssystem laget av Norges klatreforbund der klatrere viser at de kan bedrive klatring på en sikker måte. Mange klatreulykker innedørs er knyttet til sikringsarbeidet. Derfor har Tromsø klatreklubb bestemt seg for å bruke forbundets ordning for å passe på sikkerheten. Det betyr at alle som vil bruke tauhallen, eller ha tilgang til klatreanlegget via adgangskort, må inneha brattkort, eller være sammen med noen som har brattkort. For å få dette må du ta en prøve, der du demonstrerer at du har kunnskaper og sikringsferdigheter gode nok til å opptre sikkert under inneklatring. I tillegg må du lese gjennom en ansvarserklæring og signere på at du har akseptert denne. For mer informasjon se http://www.brattkompetanse.no
 

Kjært barn har mange navn

Brattkortet har opp gjennom tidene framstått i flere foskejllige utgaver. Her kommer en kort oversikt:
 
Brattkort (rødt) - Generasjon 1. Dette er det gamle kortet og er ikke lengre gyldig. Innehavere av dette kortet må kontakte NKF for å fornye kortet, eller få en godkjent instruktør til å godkjenne fornyelse.
 
Brattkort (grønt) - Generasjon 2. Innføring av kort trykt med innehavers navn og et brattkortnummer. Kortet gir tilgang til å sikre på både topptau og led. Dette kortet er gyldig i dag.
 
Ledkort/Topptaukort - Generasjon 3. Forskjellig prøve avhengig av om man ønsket å ha tilgang til å sikre på led og topptau eller kun sikring på topptau. Disse kortene er gyldig i dag.
 
Brattkort/Topptaukort - Generasjon 4. Dette er løsningen som er aktiv nå. Med brattkort har man da lov å sikre på led og topptau, mens topptaukort kun gir adgang til å sikre på topptau. Disse kortene er gyldig i dag.
 
 

Tidspunkt

Tromsø klatreklubb har brattkortprøve mandager i partallsuker fra klokken 17.00-20.00. Maks antall påmeldte er 8 stk. Dersom det kommer flere påmeldinger enn dette kan man risikere å måtte vente til neste ledige mandag. Påmeldte som har tatt kurs hos Tromsø klatreklubb vil bli prioritert. For å melde deg på benytter du påmeldingsskjemaet i menyen til venstre. Du vil få bekreftelse på påmelding samt tilbakemelding på hvilket tidspunkt du kan ta prøven, det kan hende det er mange den mandagen. Deltager SKAL være ferdig skiftet, ordnet utstyr, og klar til å påstarte prøven på avtalt tidspunkt.
 
Aktuelle prøvedatoer finnes ved å gå til påmeldingsskjemaet som ligger i menyen til venstre under "Påmelding brattkortprøve".
 

Gjennomføring

Det er satt av 45 minutter til prøven, som inkluderer evt debrief etter gjennomført prøve. Instruktøren vil kun observere under testen, det er ikke lagt opp til å gi instruksjon i sikringsteknikk. Testen er for å bevise at du behersker korrekt sikringtsteknikk, etter norsk metode, samt har grunnleggende forståelse for sikker klatring for det sikringskortet du avlegger prøve mot.
 
 

Betaling 

Brattkortkortprøven koster 50 kroner om du ikke er medlem av TKK.
Utstyr er inkludert i testen.
Betaling kan utføres på følgende måter:
  • Betaling med kort i disken
  • Vipps 94506 TKK Dropinklatring

 

Påmeldingsfrist

Påmeldingsfrist er fredag kl 1800 uken før sikringskortprøven.

Spørsmål kan sendes på mail til brattkort.tkk@gmail.com

 

Lykke til på sikringskortprøven!

 

Påmeldte som har tatt kurs hos Tromsø klatreklubb vil bli prioritert dersom det er flere enn 8 påmeldte!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer